Priznanje HGK Marijanu Kalanju

      Marijanu Kalanju dodijeljena nagrada Hrvatske gospodarske komore.

     Na sjednici Grupacije održavanja zelenih površina  održanoj u Osijeku 10. svibnja ove godine donesena je odluka o dodjeli nagrade i priznanja komunalnim poduzećima i djelatnicima komunalnih poduzeća. Jedan od nagrađenih je Marijan Kalanj, tehničar na održavanju sustava za  navodnjavanje zaposlen u Komunalnog trgčovačkom društvu IVANJ d.o.o.

      Nagrada je svečano uručena na 2. međunarodnoj konferenciji Green days koja je održana također u Osijeku 11. i 12. svibnja 2023. godine. 

      Početkom 21. stoljeća Grad Novi Vinodolski je po malo počeo povećavati sredstva za uređenje javnih zelenih površina. Kao i većina primorskih gradova, u submediteranskom području i na kamenitim i siromašnim tlima, počelo se u većinu javnih zelenih površina ugrađivati sustave za automatsko navodnjavanje. Na prijedlog dobitnika priznanja, Marijana Kalanja, 2006. godine počelo se samostalno postavljati sustave za automatsko navodnjavanje. Do danas je postavljeno preko 50 samostalnih sustava navodnjavanja javnih gradskih površina. Kako je tržište nudilo nove proizvode i nove načine funkcioniranja  takvih sustava, tako je i Komunalno trgovačko društvo IVANJ d.o.o. pratilo i to  ugrađivalo u javne zelene površine, zahvaljujući Marijanu Kalanju i njegovom vrlo odgovornom odnosu prema radu, samoinicijativnosti, odgovornosti, kolegijalnosti. Da bi mogao napraviti veće sustave pomogli su mu drugi djelatnici kojima je nesebično prenio potrebna znanja. Svojim radom i trudom uvelike je doprinio razvoju hortikulture na području Novog Vinodolskog i ugledu Komunalnog trgovačkog društva IVANJ d.o.o.

Galerija